Nu är det ju gott om äpple så varför inte ta vara på några i form av en läckert,mustig chutney.
Recept till Äppelchutney:
Äpple, gärna en söt sort som skivas,skalet kan vara med
Fikon helst färska,delade på härsan och tvärsan,alltså i fyra delar
Stjärnanis ,låt den koka med i blandningen
Kardemumma,malen ,mmm...
Gul lök, ska hackas !
Hel kanelstång som ger den rätta smaken
Socker naturligtvis...
Ättika för att balanserar upp hela koket
Allt blandas i kastrull och ge det några minuter att koka ihop.
Don efter person..smak efter tycke.
Gott till t.ex fläskkarre , potatis med brunsås.Bon apetit!:)
Lycka till!
3 kommentarer:
Du kan ramsan du! Härligt. Äppelchutney har jag aldrig provat att göra.
Vad kul - har aldrig heller testat äppelchutney. Lät inte allt för knepigt att göra! Kul med inspiration!
Ia
Mummmmmsigt!:)
Skicka en kommentar