tisdag 15 september 2009

Djungelslide

Här är den omtalade Parkslide i egen hög person..
.. och en till,helt klart tålamodsprövande utmaning..

5 kommentarer:

Arboarkticum sa...

Hm, det finns en variant som heter jätteslide också, Fallopia sachalinensis, vars blommor är typ gröngulaktiga (enligt wikipedia) medan parkslide är mer rödaktig i blomning. I övrigt ska de vara ganska lika - dvs invasiva. Tror dock att det till viss del beror på jordmån - hos oss får de kämpa och har på ganska många år snarast dragit sig tillbaka. Men det är väl den mängd växtätande odjur vi har i våra krokar som hjälper till kanske ;-)

Prästgårdseva sa...

Tänkte skriva ung. det som Arboakticum just gjort. Att mitt slide kanske är en annan variant än din. Vid närmre eftertanke är den en gång identifierad som Polygonom Sachaliensis (före namnbyten). Den är dessutom ursprungligen planterad i ett mullrikt fuktstråk bredvid dammen och de kraftiga rötterna kan nog försörja den även om den nu spritt sig till betydligt torrare och magrare mark. Det är lätt sandjord. Dessutom är den väletablerad. Fanns här i mängd redan när vi flyttade hit men vi tycker, att den blivit värre med åren. Håll koll på den i alla fall....

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ser så beskedlig ut där den står, men nu är du varnad. Jag har dock sett florister göra fina kransar av stjälkarna som de kallade för fattigmansbambu.
Eva

Carina sa...

Tack för omtanken!
Etablerad sen 17 år tillbaks så vi känner varandra väl,och fason får jag på det mesta och ser den inte som något hot ,näe som en god vän som vill väl:)(än så länge;)Det var roligt att få veta namnet.

Skogseva sa...

Så trevligt att du tittade in till mig - jag kommer definitivt att kika in här i fortsättningen. Slide låter farligt, men är fint där man kan hålla efter det.